Кавоврки крапельні
Крапельне заварювання (фільтрована кава) - спосіб приготування кави, що полягає в пропущенні води через мелені обсмажені кавові зерна, що знаходяться в спеціальному фільтрі.
Фільтр може бути встановлений в чашку або іншу ємність, або бути частиною краплевої кавоварки, що дозволяє автоматизувати процес приготування напою. Принцип заварювання
Для приготування фільтрованої кави мелені обсмажені кавові зерна поміщаються в спеціальний фільтр, після чого заливаються водою. Вода просочується через мелені зерна під дією сили тяжіння і потрапляє в нижню частину фільтра, звідки готовий напій стікає в чашку або іншу посудину. При цьому використані кавові зерна (кавова гуща) залишаються у фільтрі.
Фільтри для кави
Папір для кавового фільтра винайдена Меліттой Бенц в Німеччині в 1908 році і в даний час широко використовується по всьому світу. Паперовий фільтр є одноразовим, підлягає утилізації та заміні після кожної заварки.
У багатьох кавоварках застосовуються багаторазові кавові фільтри, зроблені з тонкої металевої або пластикової сітки.